АНТИКВАРИУС/ПОСЛЕДНИЯТ ИЗГРЕВ

АНТИКВАРИУС – България, Австрия, 27 мин., Късометражен, Комедия

Режисьор: Нина C Габриел, Лудвиг Драхош.

Действието се развива някъде в Копривщица, където времето е спряло, за да задържи спомена за героите на въстанието. Някъде в безвремието и олющената му красота седи един мъж пред един антиквариат, под стряхата на една възрожденска къща от по-миналия век. Той пуши лула, гледа замрежено калдъръма и уж продава, или по-скоро подрежда разни дребни реликви с голяма история. До него седи едно момче с калпак и уж помага. Мъжът с лулата и момчето с калпака спорят, или по-скоро умуват, защото единият уж знае всичко, а другият иска да знае всичко. Особено – що е Любов.
Всяка сутрин, някъде в Копривщица, капаците и скритите чекмеджета върху фасадата на магазина се разгръщат като разтворена кутия. Вътрешността му се ширва пред погледа на минувача, наподобявайки един магически свят от миналото, който разкрива част по част ценностите си пред външният свят.
В този филм няма роли. Всичко показано е реално. И понеже е реално, трябва да бъде показано.

ПОСЛЕДНИЯТ ИЗГРЕВ – 30 мин.Драма, Късометражен

Режисьор: Нина C Габриел, Лудвиг Драхош.

Понякога пътят напред води назад. Когато времето не лекува, лекува морето с неговото безвремие. Морето поглъща, но и връща.
След 30 години Констанция се завръща в миналото си, там където морето поглъща без да връща, за да намери истината. Там, на бунгалата, там където детските спомени от 70-те години се завръщат като един кошмар. Там при последния видян изгрев, на шарените бунгала, променили само цвета на капаците си през десетилетията.
Филмът разказва в безмълвни кадри за една фамилна драма и тайна. Има едно специфично страдание, което не търпи чужди места. То се завръща там, от където е тръгнало, защото там и само там чака истината.

ДАТА

30 авг. 2019

ЧАС

17:30

Цена

5 лв.

Купи Билет

ТУК

Местоположение

Зала 6 - ФКЦ
Категория
ТУК