УЧЕНИЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА КИНОСЦЕНАРИСТИ „ВАКАНЦИЯ ВЪВ ВАРНА“

  1. ОРГАНИЗАТОР

„Фестивален и конгресен център“ – Варна организира ученическа работилница за киносценаристи „Ваканция във Варна“ 2019 за развитие на идея за сценарий  на младежки игрален филм. Ръководител е д-р Петър Айолов, преподавател по сценарно майсторство в СУ „Св. Климент Охридски“, а целта е да запознаят варненските ученици и гостите на морската столица с изкуството на сценарното майсторство и методите за реализация  на техните идеи по време на провеждане на кинофестивала “Любовта е лудост“ 2019.  На финала всеки участник в работилницата ще опише своята идея в драматургична структура в текст в свободна форма до десет страници, като най-добрата идея ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под ръководството на д-р Петър Айолов.

  1. УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 А) РАБОТИЛНИЦА

  • Работилницата е безплатна и е отворена за участие от 24.08.2019г., 11:00 ч.  до 29.08.2019г., като включва три лекции и конкурс.
  • Участници в Работилницата могат да бъдат единствено български граждани на възраст до 18г.
  • На участие в конкурса имат право само редовните посетители на работилницата. Един участник може да представи само една идея за сценарий.

Б) КОНКУРС

Участниците в конкурса трябва да предоставят драматургична структура до десет страници на своята идея за сценарий на игрален филм на тема „Ваканция във Варна“ до 29-ти август 2019. Най-добрата идея ще бъде наградена от младежкото жури на фестивала под ръководството на д-р Петър Айолов. Наградата е ваучер на стойност 100 лв. от книжарница „Сиела“.

Състезаващите се идеи за киносценарии,  трябва да са силно обвързани с темата „Ваканция във Варна“, която може да се интерпретира свободно. Предадените текстове не трябва да надвишават 10 работни страници , включително пунктуационните знаци и интервалите. Идеите за киносценарии трябва да са напълно авторски, да не съдържат взаимствания от вече съществуващи творби, защитени с авторски права, или каквато и да била друга юридическа защита, или да нарушават авторското право на трета страна. Основният критерий за оценка на текстовете на участниците в конкурса е оригиналността на идеята, обвързването с темата и най-вече изграждането на драматургичната структура и извеждане на основната идея.

Участниците в конкурса запазват авторските права върху своите оригинални идеи.

ДАТА

24 авг. 2019

ЧАС

11:00