МЛАДЕЖКО ЖУРИ НА „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“

За трета поредна година, фестивалът „Любовта е лудост“ има младежко жури.
То ще има задачата да определи най-добрият филм от младежката конкурсна програма.

Ментор тази година ще бъде Д-р Петър Айолов.

 

Д-р Петър Айолов има две магистърски степени по “Литература” и “Кино и телевизия” и е доктор по журналистика с шест години опит в преподаването и над десет години опит като телевизионен режисьор и сценарист в телевизията.

Д-р Айолов е асистент в катедра „Радио и Телевизия“, ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски“ и води практически упражнения по експериментално ТВ студио и видеомонтаж както и лекционен курс по творческо писане и сценарно майсторство. Работи като режисьор и сценарист в студентска телевизия Алма матер Тв към СУ “Св. Климент Охридски ” от създаването на телевизията през 2008г. Режисьор е на над 30 документални филма и десетки младежки и образователни телевизионни предавания като “Куку презареждане”, “Проактивно”, “Вива Академия” и др. Ръководи и производство на студентски филми, видеопроекти на студенти.

Като част от Интензивната програма Еразъм: Обучение по медии и телевизия 2013-2014 г. в Торино, Италия, д-р Айолов участва в уникална образователна програма, която обединява университетски преподавател и студенти и ученици от България, Великобритания, Италия, Португалия, Германия и Турция. Изнася лекции в университети като Университетът Брукс във Великобритания и Университетите в Торино и Касино в Италия.

Когато не преподава и не снима филми, д-р Айолов се занимава с улична фотография. Също така е запален почитател на киното и създател на най-голямата Facebook група за любителите на киното в България, наречена „Препоръчай филм!”.

Йоанна Венелинова – 19г.

Наскоро завършила IV ЕГ “Фредерик Жолио – Кюри” — Варна
От 5 годишна се занимава се с музика, а от 16 се занимава с актьорско майсторство и кинематография. През 2018 участва в “Платформа за млади кинематографисти” към Sofia Film Fest Varna с късометражен филм “Килима”.

Владее английски, френски и испански език.

Станимир Стефанов – 19г.

Току-що завършил ПГИ „Д-р Иван Богоров“.
От малък се занимава с музика. Участник в редица фестивали и конкурси. Носител на най-различни награди, сред които „Голямата награда Варна“ за ярки художествено-творчески постижения като част от “Хора на варненските момчета и младежи” с диригент Дарина Кроснева. Пише авторска музика, а зад гърба си вече има и роля в късометражен филм.

„Винаги съм смятал, че изкуствата са двигателя на света. Без тях можем да съществуваме, но подобно на автомобилите, без своя двигател щяхме да сме просто едни пространства, които нямат предназначение. Моята движеща сила са музиката, киното и театъра. Те би трябвало да предизвикват чувства и емоции у нас, било то еуфория, гняв или тъга. Не мога да си представя човешки живот, лишен от силата на музиката и филмите.“

Мироцвета Цветкова – 19г.

Завършила IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ Варна с профил испански и английски език.
Член на фотоклуба към гимназията.
Посещава кино школа в града от миналата година, където се подготвя за кандидатстване в НАТФИЗ.

“Аз съм новото поколение „израстнало пред екрана“, но винаги ми е било интересно какво се случва зад него. Затова реших да се насоча към тази сфера след завършването на 12 клас и да кандидатствам в НАТФИЗ. “
не през „огледалото“, което отразява енергията на филма, а за да протегна моята собствена ръка и да го достигна.“

Кристина Стефанова – 16г.

Ученичка в IV ЕГ „Фредерик Жолио – Кюри“с профил френски и испански език. Участва и помага в организацията на концертите в гимназията. От 5 годишна се занимава с театър. В началото е практикувала драматичен театър, а след това е продължила в кукления театър „Щурче“, с който е участвала в предаването „България търси талант“.

„За мен киното и театърът са начин да избягам от реалността, да се потопя в един нов свят и да вляза в кожата на един различен герой.“