МЕЖДУНАРОДНО ЖУРИ НА „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“

Виктор Чучков- Син
Председател
България

Роден е в град Русе на 20 февруари 1971 г. Син на големия композитор Виктор Чучков.
За различните поколения Виктор Чучков-син е познат като хлапето Леонид от филма „Йо-хо-хо“ на Зако Хеския от 1981г. С филмовата си компания „Чучков Брадърс“, заедно с брат си, Борислав, са продуценти и копродуценти на огромен списък от реализирани проекти, сред които „Уестърн“ на Валеска Гризбах (Кан, 2017), „Синът на София“ на Елина Псику с голямата награда на фестивала „Трайбека“ в Ню Йорк. Виктор е режисьор на игралния филм „Тилт“, селектиран от много международни фестивали и удостоен с награди, сред които наградата за дебют на фестивала „Рейнденс“ в Лондон. В момента завършва новия си игрален филм „18% Сиво“- копродукция между България, Германия, Сърбия, Македония и Белгия, който се очаква да излезе през януари 2020 година.

Александър Перкинс
Великобритания

Александър Перкинс е актьор, живеещ в близост до Лондон, Великобритания. Участвал е в редица филми, сред които „Призракът на Юда”, „Гордост” и „Честит рожден ден, Тоби Симпсън“, с който печели наградата за най-добър актьор на British Independent Film Festival и на МФФ „Любовта е лудост“ 2018. Също така е участвал в множество телевизионни сериали като „Обадете се на акушерката“, „Войната на Фойл”, „Доктори” и „Закон и ред: Великобритания“. Освен това е бил главен актьор в сериала „Офисът“, носител на Златен Глобус.

Чийдем Сезгин
Турция

Чийдем Сезгин е актриса и режисьор. Живее в Турция. Завършила е Университет „Мармара“, Факултет по изящни изкуства, катедра Кино през 1996. Работила е като Първи заместник-директор в ТВ сериали и филми, а след това като режисьор на ТВ сериали в течение на 5 години. През 2015 режисира, продуцира и пише сценария за първия си игрален филм „Сватбен танц“, който печели редица награди на филмови фестивали като 12-ти Международен  Ориенталски филмов  фестивал Женева и 65-ти Международен филмов фестивал Манхайм- Хайделберг.

Илеана Пернес Даналаче
Румъния

Театрален и филмов критик. Завършва Филмология и Театрално изкуство в Националния университет по Драма и Кинематография „И.Л. Карагиале“. Професионалист с богат и признат опит от 39 години в кинематографичната и аудиовизуалната сфера. Над 400 статии и публикации, сътрудничества с радио и телевизии, десетгодишен опит като национален координатор в междуправителствената програма „EUREKA AUDIOVISUAL“.
Носител на Националната награда на Журналистическата асоциация на Румъния през 1988, в категорията Интервюта и есета. Награда за цялостно творчество Плакет на честта през 2015.
Член на няколко журита, сред които: „Контемпораниа – Межуднароден Филмов Фестивал“, „Докюмент.Арт“, „Дриймфест – Слатина“, „Екофест – Орадеа“, „Екофест – Браила“ и др.
През 2015 публикува том с интервюта с личности от Седмото изкуство- „18 Интервюта“.
Член на Румънската Асоциация за обществени връзки от 1988 и също така почетно жури на асоциацията от май 2014. Член на Съюза на режисьорите в Румъния. Вицепрезидент и основаващ член на Румънската филмова асоциация „Докюмент.Арт“ от 2009 година.
Илеана Пернес Даналаче е старши редактор в новинарската агенция „Магнанюс“ от 2017 година.

Ирина Линд
Казахстан

Ирина Линд е родена на 15 април 1974 в Алмати, Казахстан. Завършва Театралния институт „Борис Щукин“, след което е приета в трупата на Театър „Таганка“, водена от Юрий Любимов. Дебютира по време на четвъртата си година в Института в пиесата „Тийнейджър“ в две роли едновременно. Позната е на зрителите от телевизионните сериали „Курортна полиция“, „Институт на благородните девици“, „Тайните на Института на благородните девици“, „Женска логика“, както и от филма „Частна Пионерска“ и др. За работата си в пиесата „Марат и Маркиз де Сад”, Ирина Линд е наградена с титлата „Триумф”.